Revalidatie resultaten Nordic Health.

Bij revalidatiecentrum Nordic Health meten we periodiek de patiëntresultaten en doen we doorlopend onderzoek naar de juiste behandelmethode.  Door onderzoek te doen naar de trainingsresultaten, patiënttevredenheid en de eisen die aan de locatie worden gesteld zorgen we voor optimale omstandigheden om de patiënt zo goed mogelijk te kunnen bedienen. De resultaten delen we graag. We hebben de belangrijkste resultaten voor u op een rijtje gezet.

Nordic Health scoort een 8.5

Periodiek vullen patiënten (n=93) een enquêteformulier in. Dit enquêteformulier is onderdeel van het onderzoek naar de patiëntresultaten binnen Nordic Health. Het totaaloordeel van de revalidatiebehandeling van Nordic Health is een 8.5

Heeft u het maken en plannen van afspraken als een probleem ervaren?

86,7% van de patiënten (n=93) geeft aan dat het maken van een afspraak geen probleem was. 14.3% geeft aan dat dit soms een probleem is geweest en niemand geeft aan dat dit meestal of altijd een probleem was. 

Was de wachttijd tussen het eerste gesprek en de start van de behandeling een probleem?

88,1% van de patiënten (n=93) geeft aan dat de wachttijd tussen het eerste gesprek en de start van de behandeling geen probleem was. 4.8% geeft aan dat dit een klein probleem is geweest en bij 7.1% was dit een groot probleem.

In welke mate heeft het Nordic Health programma bijgedragen aan het omgaan met uw pijnklachten?

Uit onderzoek (N=93) blijkt dat 42,9% van de ondervraagde patiënten in Alkmaar aangeven dat het omgaan met de pijnklachten is verbeterd. 9,4% geeft aan dat het duidelijk is verbeterd. 9,5% geeft een neutraal antwoord en 11,9% van de patiënten geven aan dat er matig verschil is in het omgaan met pijnklachten en 2,4% geeft aan dat er geen verschil is. 

Zou u het revalidatieprogramma aanbevelen aan anderen?

61.9% van de ondervraagde patiënten (N=93) geeft aan het revalidatiecentrum beslist wel bij anderen revalidatiepatiënten aan te bevelen. 38,1% doet dat waarschijnlijk wel. Geen van de patiënten geeft aan dit waarschijnlijk niet of beslist niet te doen.

Analyse van de belasting en belastbaarheid.

Uit een voorlopige analyse van de patiënt resultaten (N=657) op de Nordic Health toestellen komt naar voren dat het verschil in de pijnscore (NPRS) gedurende het revalidatieprogramma met 1.6 afneemt. Van een 5.8 naar een 4.2. Nordic Health is momenteel bezig om deze cijfers verder te analyseren zodat met gedegen onderzoek uitspraken kunnen worden gedaan over de effectiviteit van het revalidatieprogramma.

Strikte inclusiecriteria.

Nordic Health hanteert strikte inclusiecriteria voor patiënten met chronische pijn gerelateerd aan en/of tot uiting komend in het houdings- en bewegingsapparaat. Van alle intakes (gaat 60% door naar het revalidatieprogramma. 40% wordt doorverwezen naar of de 1e of 3e lijn.De meeste patiënten (n=131) bij Nordic Health revalideren ten gevolgen van chronische pijn 68%, 30% ten gevolgen van een hernia, 18% met een discopathie en 20% met artrose gerelateerde klachten. De behandeling van patiënten met chronische pijn binnen de medisch specialistische revalidatie bestaat uit verschillende componenten, waarbij het uitgangspunt is dat wordt behandeld vanuit het Bio-Psycho-Sociaal (BPS) perspectief.