Het rugpijn verhaal van Nikita. 

Rugpijn revalidatie bij Nordic Health.

Nikita (42 jaar) is moeder van Daphne (16) en Lars (14) en werkzaam als rechercheur bij de politie. Haar hobby’s zijn hardlopen en met het gezin lekker eten op het strand. Nikita heeft gerevalideerd bij Nordic health in Alkmaar.

Klachten tijdens de zwangerschap.

Tijdens de zwangerschap, nu veertienjaar geleden, van mijn jongste zoon had ik bekkenklachten dat uitstraalde naar mijn rug. Ik heb de laatste twee maanden van mijn zwangerschap alleen maar op bed gelegen omdat ik niet meer kon lopen, staan of zitten. Alles deed pijn. Bovendien was het een zware bevalling en kwam ik na de zwangerschap in de ziektewet terecht. Door bekkenfysiotherapie te volgen zijn de klachten naarmate de tijd vorderde afgenomen en kon ik mijn werk als politieagente weer oppakken en heb ik de marathon van New York gelopen. Wel bleef ik altijd last houden van pijn in mijn onderrug.

Het ging helemaal mis.

Het beroep van politieagente is heel leuk maar ook heel zwaar. Zo kwam ik tijdens een aanhouding in gevecht met een verdachte. Na de arrestatie merkte ik dat mijn rug niet goed aanvoelde. Via de huisarts kwam ik in het ziekenhuis terecht en werden er foto’s gemaakt van mijn rug. De foto’s wezen uit dat er slijtage was ontstaan en dat ik mogelijk mijn werkzaamheden niet meer kon uitvoeren en dat ik niet meer kon hardlopen. Een grote teleurstelling, mijn leven stond op zijn kop. Het beroep van politieagent is geweldig en nu mag ik dat niet meer uitoefenen. De maanden dat ik thuis zat om te herstellen waren frustrerend. Ik raakte van de hele situatie gestrest en in die periode zijn Joris, mijn toenmalige man en ik uit elkaar gegaan. Ik zat in de ziektewet en was ook nog eens mijn man kwijt.

Revalideren bij Nordic Health.

Via de bedrijfsarts ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Nordic Health in Alkmaar. Na een intakegesprek met de fysiotherapeut en revalidatiearts ben ik begonnen met revalideren. De eerste weken waren zwaar en nam mijn pijn alleen maar toe. Ik was gewent om mijn lichaam tijdens het trainen zwaar te belasten. De therapeut gaf aan dat we bezig waren om met een laag gewicht ervoor te zorgen dat de spieren rondom mijn wervelkolom weer goed met elkaar gaan samenwerken. Na een week of zes voelde ik dat ik sterker was geworden en dat ik in de ochtend makkelijker kon opstaan. De pijn was in de ochtend altijd het hevigst. De gesprekken met psycholoog hebben mij geholpen om mijn lijf te accepteren en dat een leven met pijn niet het einde van de wereld is. Daarnaast heb ik inzicht gekregen in hoe ik als mens reageer op bepaalde situaties en heb ik vervelende situaties uit het verleden een plekje kunnen geven.

Het is nu twee jaar geleden dat ik het revalidatietraject heb gevolgd en kom ik af en toe nog terug voor een evaluatiegesprek. Inmiddels ben ik weer gestart met aangepast werken (als rechercheur) en heb ik meegedaan met diverse hardloopevenementen. Ik kan het programma van harte aanbevelen aan iedereen! (Vanwege privacyredenen zijn de namen in het verhaal, evenals de foto’s niet de echte personen).

Revalidatieprogramma chronische rugpijn.

De behandeling van chronische rugpijn is complex. In veel gevallen is er meer nodig dan alleen een fysiotherapeut of pijnbestrijding. Bij revalidatiecentrum Nordic Health zijn diverse specialisten actief die samen met de patiënt de klachten inventariseren en een doelgericht op maat gemaakt behandelplan opstellen.

Het revalidatieprogramma bij chronische nekpijn wordt door alle zorgverzekeraars vergoed uit de basisverzekering. U heeft wel een verwijzing nodig voor poliklinische revalidatie van de huisarts, bedrijfsarts of uw behandelend specialist. Bekijk de 5- stappen van het Nordic Health revalidatieprogramma