Thuis op de bank met een hernia. Het verhaal van Yvonne.

De hernia van Yvonne (59 jaar). Woonachtig in Zwolle. Moeder van Max en Merel. Getrouwd met Ben. 18 jaar geleden kreeg Yvonne last van haar rug. Tijdens haar werk als verpleegkundige in het Isala ziekenhuis ging ze volledig door haar rug. Bedrust was destijds het advies van de huisarts.

Yvonne: ‘’Toen de pijn, na twee weken niet overging, en ik uitstraling kreeg naar mijn linkerbeen en voet werd ik doorgestuurd naar de orthopeed in het ziekenhuis. De diagnose was heel duidelijk zichtbaar op de MRI vertelde de arts. Ik had een hernia. Er volgde een operatie waarbij mijn rug werd vastgezet.

Vrijwel direct na de operatie kon ik weer lopen en had ik geen last meer van mijn rug. Een paar weken later kon ik weer aan het werk. Het was een geslaagde operatie. Echter, nu zo’n acht jaar geleden kreeg ik weer last van mijn rug. Op de foto’s bleek er sprake te zijn van slijtage. Het was de wervel boven de wervel die was vastgezet. Een nieuwe operatie was niet mogelijk en een jarenlange zoektocht langs verschillende fysiotherapeuten en chiropractors volgde totdat ik bij Nordic Health terecht kwam.

Het mooie aan dit programma is dat ik heb geleerd om mijn lichaam te accepteren. Door sessies met de psycholoog kwam ik erachter dat ik altijd maar doorging en niet goed mijn grenzen kon hanteren. Ik ben altijd voor iedereen aan het zorgen behalve voor mijzelf. Door dingen anders te organiseren en wat meer voor mijzelf op te komen kan ik veel beter functioneren en kan ik meer genieten van de dingen die ik doe.

Nordic Health heeft mijn leven echt verrijkt. Door de fijne begeleiding en betrokkenheid van het team voel je, je echt serieus genomen. Tijdens de educatie sessies leer je hoe pijn werkt en wat je eraan kunt doen. Ze houden je een spiegel voor. Dat is heel verhelderend.”

Wilt u meer lezen over de ervaringen van onze patiënten?
Lees meer verhalen…