Nordic Health is partner in het Europese eUlift programma.

Verpleegkundigen moeten onder alle omstandigheden – zeker in kritieke situaties – precies weten wat te doen, hoe dat te doen en hoe ze de benodigde apparatuur moeten bedienen. 30% van de ziekenhuisverpleegkundigen krijgt dagelijks te maken met kritieke situaties en nog eens 28% maandelijks, zo blijkt uit een representatief onderzoek dat uitgevoerd is in opdracht van Noordhoff Health. Tegelijkertijd weet 27% van de respondenten wekelijks of vaker niet zeker welke handeling nodig is. Snelle en betere toegang tot de juiste informatie is dus cruciaal. Zeker wanneer er geen collega in de buurt is voor overleg.

Erasmus + programma

Preventie van lage rugklachten is essentieel om mensen aan het werk te houden. Er is een verband tussen (verkeerde) werkhoudingen en het optreden van lage rugklachten. Juiste til- en lifttechnieken zijn essentieel om lage rugklachten te voorkomen. Mensen met een hoog risico, zoals zorgverleners, moeten goed worden opgeleid. Er is een hoge prevalentie van wervelkolom gerelateerd verzuim binnen de muren van een zorginstelling. Til- en lifttechnieken zijn nauwelijks aangepast aan de situatie of de behoefte van de zorgverlener. Onze belangrijkste focus: hoe kunnen we het lange termijn leereffect in de behandeling van patiënten voor zorgverleners verbeteren?

Dit Europese Erasmus + -project omvat vijf outputs. (1) Een gids met good practice zorgt voor kennissynthese van best practice en best evidence met betrekking tot til- en lifttechnieken. Met (2) een generieke set leerresultaten bespreken de partners de best practice en structureren we SMART leerresultaten. We gaan verder met het definiëren (3) van een nieuwe didactische aanpak om til- en lifttechnieken te trainen op basis van het zelfregulerend leren. Alle output dient als inhoud om (4) een digitale applicatie te maken in real-life, op maat gemaakte til- en lifttechnieken die door alle partners grondig zullen worden getest en geëvalueerd. De app heeft de mogelijkheid om de werkelijke omgeving te simuleren waar overdrachten plaatsvinden. Als laatste stellen we (5) een train the trainersessie samen, dat zal resulteren in een richtlijn voor het trainen van de trainer.

Met dit project willen we elke Europese verzorger bereiken, zodat preventie bij lage rugpijn kan worden bereikt, veilige behandeling van patiënten kan worden toegepast en meer tevreden en productieve zorgverleners kunnen worden gecreëerd met minder ziekteverzuim door lage rugpijn.

Video eUlift app

In de app worden diverse senario’s zichtbaar die verpleegkundige snel kunnen raadplegen wanneer de situatie daar om vraagt. De app is een gratis applicatie en binnenkort is het mogelijk om de app te downloaden in de diverse app stores.