Behandeling van een Kanaalstenose.

 

Wat is een Kanaalstenose?

Een kanaalstenose is het gevolg van een vernauwing van het wervelkanaal. Deze aandoening komt over het algemeen vaak voor bij patiënten van 50 jaar of ouder en wordt veroorzaakt door het verdikken van de wervelgewrichten. Door die verdikking wordt het wervelkanaal nauwer. De zenuwen in dat kanaal komen daardoor in de knel en dit veroorzaakt chronische rugpijn.

Vind uw DAVID locatie

Oorzaken en klachtenbeeld bij een kanaalstenose?

De hierboven genoemde aandoening van de wervelkolom zorgt voor een beknelling van de zenuwen waardoor er kans is op het onderstaande klachtenbeeld:

  • chronische rugpijn;
  • verlies van het functioneren (functie) van de zenuw, waardoor in de benen tintelingen, krachtsverlies, pijn en een doof gevoel ontstaan.

Behandeling van een kanaalstenose.

Wanneer er sprake is van aanhoudende klachten (ondanks behandeling bij de fysiotherapeut) en het niet vanzelfsprekend is dat u elke vorm van sport of werk kunt hervatten dan komt u in aanmerking voor een multidisciplinair DAVID revalidatieprogramma of een behandeling in één van de DAVID fysiotherapie praktijken. Dit kunt u bespreken met uw huisarts.

Op zoek naar een geschikte kanaalstenose specialist?

De behandeling van een artrose of spondylose is complex. In veel gevallen is er meer nodig dan alleen een fysiotherapeut of pijnbestrijding. Bij de DAVID Health centers zijn diverse specialisten actief die samen met de patiënt de klachten inventariseren en een doelgericht op maat gemaakt behandelplan opstellen.
Vind uw DAVID locatie