Behandeling van een Kanaalstenose.

 

Wat is een Kanaalstenose?

Een kanaalstenose is het gevolg van een vernauwing van het wervelkanaal. Deze aandoening komt over het algemeen vaak voor bij patiënten van 50 jaar of ouder en wordt veroorzaakt door het verdikken van de wervelgewrichten. Door die verdikking wordt het wervelkanaal nauwer. De zenuwen in dat kanaal komen daardoor in de knel en dit veroorzaakt chronische rugpijn.

Oorzaken en klachtenbeeld bij een kanaalstenose?

De hierboven genoemde aandoening van de wervelkolom zorgt voor een beknelling van de zenuwen waardoor er kans is op het onderstaande klachtenbeeld:

  • chronische rugpijn;
  • verlies van het functioneren (functie) van de zenuw, waardoor in de benen tintelingen, krachtsverlies, pijn en een doof gevoel ontstaan.

Behandeling van een kanaalstenose.

Wanneer er sprake is van aanhoudende klachten (ondanks behandeling bij fysiotherapeuten e.d.) en het niet vanzelfsprekend is dat u elke vorm van sport of werk kunt hervatten dan komt u in aanmerking voor een multidisciplinair revalidatieprogramma bij Nordic Health. Bekijk het revalidatieprogramma.

Meer informatie over kanaalstenose?

Dan kunt u contact opnemen met het Service Center van Nordic Health op telefoonnummer 072-3030575 of u kunt het contactformulier invullen dan nemen wij contact met u op. Nordic Health heeft vestigingen in Alkmaar, Rotterdam en Zwolle. Vergoeding verloopt via de basisverzekering.