Oorzaken van Failed Back Surgery?

Wat is Failed Back Surgery?

Als u een rughernia heeft gehad en die geopereerd is kan u toch nog uitstralende pijn in het been van de zenuwwortel houden, ondanks dat de hernia niet meer op de zenuwwortel drukt. Dit noemt men zenuwwortelpijn of Failed Back Surgery.

Oorzaken van ‘’Failed Back Surgery’’.

Door een hernia is de zenuwwortel beschadigd en werkt niet meer goed. De zenuwwortel gaat zelf elektrische stroompjes maken, die via het ruggenmerg naar de hersenen worden geleid en uiteindelijk tot een uitstralende pijn in het been leiden.

De belangrijkste klacht bij een zenuwwortel is pijn vanuit de rug met een uitstralende pijn in een been. De pijn is dan vaak scherp en stekend. Daarnaast kan er ook een verminderd gevoel optreden, tintelingen of kunnen de spieren zwakker worden. Wanneer iemand komt met uitstralende pijn in een been, is de kans dat er sprake is van een zenuwwortelpijn zeer groot. Bij het neurologisch onderzoek is er een aantal testen die dit nog meer kunnen bevestigen. Naast het neurologisch onderzoek worden de bewegingen van de rug onderzocht of zij beperkt en of zij pijnlijk zijn. Ook wordt in de rug gevoeld welke wervels er pijnlijk zijn als men er op drukt.

Behandeling van ‘’Failed Back Surgery’’.

Wanneer er sprake is van aanhoudende klachten (ondanks behandeling bij de fysiotherapeut) en het niet vanzelfsprekend is dat u elke vorm van sport of werk kunt hervatten dan komt u in aanmerking voor een multidisciplinair revalidatieprogramma bij Nordic Health. Bekijk het revalidatieprogramma.

Meer informatie over Failed Back Surgery?

Dan kunt u contact opnemen met het Service Center van Nordic Health op telefoonnummer 072-3030575 of u kunt het contactformulier invullen dan nemen wij contact met u op. Nordic Health heeft vestigingen in Alkmaar, Rotterdam en Zwolle. Vergoeding verloopt via de basisverzekering.