Behandeling van Artrose of Spondylose.

Wat is Artrose of Spondylose?

Bij een artrose of spondylose zijn de wervels en het tussenliggend kraakbeen (tussenwervelschijven) aangetast. Artrose is een proces van ouder worden en ontstaat vanaf het dertigste levensjaar. Ernstige artrose komt over het algemeen pas op veel latere leeftijd voor.

Oorzaken van Artrose of Spondylose.

Wanneer ernstigere artrose/spondylose optreedt, veranderen eerst de tussenwervelschijven (discusdegeneratie). Hierdoor wordt de discus (tussenwervelschijf) instabiel. De wervelkolom probeert door middel van bot aanmaak de wervelkolom te stabiliseren. (spondylotische haakvorming genoemd)

Door de uitwas (spondylotische haakvorming) ontstaat aan de achterzijde van het ruggenmergkanaal een vernauwing welke het ruggenmerg in de verdrukking kan brengen (Neurogene claudicatio en Kanaalstenose/Syndroom van Verbiest). Door deze bot aangroei kan ook de opening waar de perifere zenuw door naar buiten moet wat vernauwd raken (recessusstenose). Hierdoor kan de zenuw dan door Artrose bij een bepaalde stand of houding klem komen te zitten.

Diagnose Artrose of Spondylose.

Over het algemeen bij patiënten van 50 jaar of ouder. De aandoening van de wervelkolom zorgt ervoor dat er kans is op het onderstaande klachtenbeeld:

  • chronische rug of nekpijn;
  • verlies van het functioneren (functie) van de zenuw, waardoor in de benen tintelingen, krachtsverlies, pijn en een doof gevoel ontstaan.

Behandeling van Artrose of spondylose (degeneratie of spondylartrose).

Wanneer er sprake is van aanhoudende klachten (ondanks behandeling bij de fysiotherapeut) en het niet vanzelfsprekend is dat u elke vorm van sport of werk kunt hervatten dan komt u in aanmerking voor een multidisciplinair revalidatieprogramma bij Nordic Health. Bekijk het revalidatieprogramma.

Meer informatie over Artrose of spondylose?

Dan kunt u contact opnemen met het Service Center van Nordic Health op telefoonnummer 072-3030575 of u kunt het contactformulier invullen dan nemen wij contact met u op. Nordic Health heeft vestigingen in Alkmaar, Rotterdam en Zwolle. Vergoeding verloopt via de basisverzekering.