Whiplash

Wat is een whiplash?

Bij een auto- ongeluk, ongeval met het paard of andere ongewone situaties maakt de nek een heftige slingerbeweging ten opzichte van de romp. In slechts een fractie van een seconde wordt de halswervelkolom door het ongeval overmatig uitgerekt en gebogen waardoor klachten ontstaan. Jaarlijks lopen tussen de 15.000 en 30.000 mensen een whiplash op.

Oorzaken van een whiplash.

Jaarlijks lopen tussen de 15.000 en 30.000 mensen een whiplash op. Bij ongeveer de helft van patiënten gaat een whiplash binnen drie maanden vanzelf weer over. In de regel is negentig procent van de mensen binnen een jaar weer volledig hersteld. Bij ongeveer 10 procent is er sprake van blijvend letsel. MRI- en CT-scans zijn vaak nutteloos en terugvinden op scans. Een arts moet op basis van het verhaal de diagnose stellen.

Behandeling van een whiplash.

Wanneer er sprake is van aanhoudende klachten (ondanks behandeling bij de fysiotherapeut) en het niet vanzelfsprekend is dat u elke vorm van sport of werk kunt hervatten dan komt u in aanmerking voor een multidisciplinair revalidatieprogramma bij Nordic Health. Bekijk het revalidatieprogramma.

Meer informatie over een whiplash?

Dan kunt u contact opnemen met het Service Center van Nordic Health op telefoonnummer 072-3030575 of u kunt het contactformulier invullen dan nemen wij contact met u op. Nordic Health heeft vestigingen in Alkmaar, Rotterdam en Zwolle. Vergoeding verloopt via de basisverzekering.