Page tree
Clinic operator login 

   

Lisette van der Veer (60 jaar) uit Alkmaar. 

''Het rugpijn verhaal van Lisette''

Lisette van der Veer (60 jaar) getrouwd met Jan, moeder van twee dochters en werkzaam als verpleegkundige in een zorginstelling. Haar hobby's zijn wandelen met de hond en rondreizen met de camper door Zweden. 

Chronische pijn. Doodvermoeiend.

''De afgelopen vijftien jaar ben ik bij zes specialisten onder behandeling geweest, heb ik tien fysiotherapeuten versleten en zijn er twee MRI’s gemaakt van mijn rug. De laatste keer bij de neuroloog werd mij medegedeeld dat ik maar moest leren leven met de pijn. De artsen zeggen dat ze niks meer voor mij konden betekenen. Ook de meeste mensen in mijn omgeving durven niet eens meer te vragen naar mijn klachten. En dat kan ik wel begrijpen. Soms denk ik dat ik mijn klachten zelf verzin als ik weer eens een paracetamol inneem en wegspoel met een slok water. De pijn in mijn rug straalde uit naar mijn bil en linkervoet. Een snijdende pijn die continu zeurend aanwezig is.''

 


 ''Ik heb nu veel meer inzicht in het aangeven van mijn eigen grenzen.''


 

''Ik merk dat ik door de pijn steeds minder in contact sta met mijn vrienden en familie. Veel te vaak meld ik me af voor feestjes. Laatst nog bij de kermisborrel in mijn eigen dorp. De laatste keer dat ik erbij was kan ik mij niet meer herinneren. Het moest voor de bevalling zijn geweest van mijn jongste dochter nu 15 jaar geleden. Het geeft me een machteloos gevoel. Toen ik me weer melde bij de huisarts kwam hij met een idee. Hij had gehoord dat er een nieuw revalidatiecentrum in Alkmaar was gestart met een geheel nieuwe methode. Diezelfde dag heb ik nog een afspraak gemaakt en de week erna kon ik direct terecht voor een intakegesprek. Bij binnenkomst voelde het al meteen als een warm nest. Hier werd ik niet van het kastje naar de muur gestuurd. Tijdens de intake werd uitgebreid en aandachtig naar mijn klachten geluisterd. De therapie heeft in totaal twaalf weken geduurd. Dit lijkt lang, maar achteraf is het voorbij gevlogen. Wat ik prettig vond is dat alles werd gemeten waardoor je inzicht krijgt in je eigen kunnen.

In het begin was ik vrij angstig om mijn oefeningen te doen. Al snel kreeg ik vertrouwen in mijn lichaam en merkte ik dat ik goed kon aanvoelen hoe ver ik met de oefeningen kon gaan. De educatie bij de psycholoog heeft daar aan bijgedragen. Ik heb inzicht gekregen in mijn eigen grenzen. Bij Nordic Health is iedereen even aardig, vriendelijk en behulpzaam. Zonder hun hulp was ik nooit zo ver gekomen. Naast de groep mensen waarmee je traint, die je motiveren om goed te trainen en om je doelen te behalen, zorgt de Casemanager ervoor dat je niet opgeeft en tot je grenzen doorgaat om je te helpen een soepeler leven te leiden, letterlijk en figuurlijk. Ik heb het als enorm fijn ervaren om bij Nordic Health te revalideren omdat je in een veilige omgeving hard traint om er of weer bovenop te komen of om je situatie te verbeteren. In het begin vond ik twee keer per week trainen erg veel en zwaar, maar nu ik klaar ben met het programma ben ik bang dat ik het zelfs ga missen.'' Wilt u meer informatie over het behandelprogamma? Neem dan contact op met het Nordic Health servicecenter. 


 


 

 © Nordic Health 2018 -  Privacyreglement